Proefplaatsing
Slide Background

Heeft u een uitkering van het UWV en wilt u graag werken? Dan kunt u 3 maanden op proef aan de slag. Zo kunt u kijken of u het werk wel kunt volhouden. 

Heeft u werk gevonden bij een nieuwe werkgever, maar u of uw werkgever twijfelt of u het werk wel aankunt? De werkgever kan u dan gratis op proef in dienst nemen. Een proefplaatsing duurt maximaal 3 maanden. U kunt dan allebei kijken hoe het gaat. Tijdens de proefplaatsing krijgt u geen loon. U houdt uw uitkering.

Een voorwaarde voor een proefplaatsing is dat de werkgever de bedoeling heeft om u na afloop aan te nemen. Het moet dan minstens gaan om een contract voor 6 maanden voor hetzelfde aantal uur als u op proef bij de werkgever hebt gewerkt. Ook moet hij een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering voor u afsluiten.

 

Aanvragen

Een proefplaatsing kunt u aanvragen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering, maar ook met een WW-uitkering. Met een WW-uitkering moet u voor een proefplaatsing wel minstens een half jaar WW-uitkering hebben.
Voor een proefplaatsing vraagt u toestemming aan het UWV. Behalve als uw (oude) werkgever uw uitkering betaalt. Dan hebt u toestemming nodig van uw oude werkgever.

 

Meer informatie

Meer informatie leest u in de UWV brochure 'Een extra reden om mij aan te nemen'.