Sociale werkvoorziening
Slide Background

Voor iemand met beperking is een betaalde baan niet altijd haalbaar. Een andere mogelijkheid is dan werken via de sociale werkvoorziening. Het werk wordt dan aangepast aan uw beperking. Dat kan zijn bij een ‘gewone’ werkgever of bij een sociale werkvoorziening (WSW-bedijf)

 

Begeleid werken bij een gewone werkgever

Als u via de WSW (Wet sociale werkvoorziening) gaat werken bij een 'gewone' werkgever dan heet dat 'begeleid werken'. Bij ‘begeleid werken’ houdt uw werkgever rekening met uw wensen en mogelijkheden. U werkt zelfstandig, maar krijgt begeleiding wanneer u dat nodig hebt. Voordat u aan het werk gaat, worden afspraken gemaakt over uw werkzaamheden en over de begeleiding. 

 

Werken in een WSW-bedrijf

Als begeleid werken bij een gewone werkgever niet mogelijk is, dan kijgt u een baan bij een bedrijf van de sociale werkvoorziening (WSW-bedrijf). U gaat dan werken bij een sociale werkplaats of met een groep bij een gewoon bedrijf.

 

Aanmelden bij het UWV Werkbedrijf

Voor een WSW-baan kunt u zich melden bij het UWV Werkbedrijf. Het UWV Werkbedrijf onderzoekt of u een aangepaste baan nodig hebt en of u zo'n baan aankunt.

Meer informatie leest u op de website van het Werkbedrijf en in de brochure: 'Werken in de sociale werkvoorziening' of op de speciale website www.aanhetwerkmetdewsw.nl