Wat kan BWN voor u doen?
Slide Background

BWN biedt verschillende soorten onafhankelijke ondersteuning aan mensen die al Wajong-rechten hebben, én aan mensen die (mogelijk) een beroep willen gaan doen op de Wajong.

 

Rechtshulpverlening

U kunt BWN benaderen met al uw juridische vragen over de Wajong. Heeft u (mogelijk) recht op Wajong? Wat zou de Wajong voor u persoonlijk betekenen? Welke andere mogelijkheden dan de Wajong zijn er voor u? De medewerkers van BWN kunnen uw vragen beantwoorden en u adviseren over het al dan niet doen van een Wajong-aanvraag. Daarnaast kunnen zij u helpen bij de voorbereiding op een beoordeling door UWV. Mocht u het niet eens zijn met een beslissing van UWV over uw recht op Wajong, dan kan BWN namens u een bezwaar- en/of beroepsprocedure voeren.

 

Hulp bij re-integratie

Behalve met juridische ondersteuning, kan BWN u ook ondersteunen bij re-integratievragen.
U wilt bijvoorbeeld werkervaring opdoen om zo te onderzoeken wat uw arbeidsmogelijkheden zijn. Of misschien ziet u al mogelijkheden voor betaald werk. Of voor een eigen bedrijf. 
Dat kan vele vragen oproepen, ten aanzien van uw uitkeringsrecht, mogelijke ondersteuning door UWV (of Gemeente) en verrekening van verdiensten.
Een ervaren medewerker van BWN kan u in een persoonlijk gesprek hierover onafhankelijk adviseren en met u meedenken; en als het nodig of wenselijk is, meegaan met een gesprek met uw arbeidsdeskundige bij UWV of contactpersoon bij Gemeente.

 

Voorlichting

BWN organiseert regelmatig workshops over onderwerpen uit de sociale zekerheid. Onderwijsinstituten, zorginstellingen en andere organisaties kunnen BWN benaderen voor een voorlichting op maat.

Contact